viernes, 11 de junio de 2010

Pujada(o matada)@Serra d'Alfàbia

Pròleg: Aquesta excursió, per variar, una vegada realitzada vaig arribar a sa conclusió de que era millor fer-la al reves, mes que res per un tema de "motivació" ja que es gran objectiu es, per posar-ne un, arribar a ses antenes, i donat i que després se vàren crear molts de niguls no vaig poder disfrutar massa des paisatge a mida que anava avançant es dia.

Distància recorreguda: 16,9 km
Desnivell acumulat:
850 m.
Durada: 5h aprox
Altura màxima: 1067 m.
On comença?: Carretera de Bunyola > Orient

Descripció de s'itinerari: Aparcam es coxo a sa carretera de bunyola a orient, just adavant des penyal de s'honor, després d'una curva a la dreta, si hi anau prest no tendreu problemes per aparcar. Tornam uns 100m cap enrera i mos ficam dins es bosc. Trobam un cami que podem agafar cap adavant o cap a l'esquerra, l'agafam en direcció "to p'alante" i començam a caminar per un cami dins es bosc bastant clar, arribam a un primer pla i superam una paret seca ja mig derruida per un dels seus extrems.

Atravessam aquest pla, no te pérdua, fins que arribam a una bifurcació que t'hi has de fixar per veurer-ho, ja que s'opció evident es seguir recte, pero com comença a baixar es sospitos, aixi que arribats a aquesta baixada, miram a la dreta i trobam un cami mig amagat que seguim, i que comença a pujar bastant alegre. Es camí va tornant cada vegada mes silvestre, amb menys indicacions i d'accés mes complicat, pero en principi no vos serà complicat seguir-lo.

Als aproximadament 45 minuts arribareu a un lloc on es camí se desvia un poc cap a la dreta, en pujada, per una petita rosseguera on vaig deixar unes fites ja que supos que amb ses plujes, aquelles fites havien caigut, seguim per es cami, una altra vegada ben senyalitzat, fins arribar a una zona amb molta roca on ja se perd es camí.

A partir d'aqui no seguirem cap endavant a no ser que tenguem localitzades ses dues fites següents, també podeu cercar pintades vermelles, mos queden uns 10 minuts per veure s'antena mes grossa i per tant, en veurer-la ja no fa falta que seguim cap camí, ja que està clar cap on heu de tirar, lo qual no vol dir que no pogueu seguir ses fites i pintades que hi ha fins a sa base de repetidors i antenes.

Una vegada aqui, jo vaig berenar i me vaig prendre un descanset, ja que vaig pujar bastant a saco, pensant (juas) que lo dur era sa pujada, que m'havia duit uns 55"

 Detall de la ràpida formació de niguls que vaig tenir es privilegi de presenciar.


Per baixar hi ha 3 opcions desde aquest cim, una es sa carretera (que no mos durà cap a es coxo), s'altre es baixar per on hem vengut (que mos durà a es coxo i tardarem uns 55" mes) i s'opció final que jo vaig prendre, que es caminar per tota sa cresta de sa serra, per on, si es dia es bo i amb pocs niguls, podrem disfrutar d'unes vistes úniques de TOTA s'illa de mallorca.

**es dies amb molt bona visibilitat no tendreu problema, desde ses antenes, per veure sa costa de sa península ibérica.

Questió, tornam a un camí que pareix "de jeep" i el començam a caminar en direcció nord, durant aproximadament una hora es camí està ben indicat, pero després hi ha moments que has de cercar alguna fita o pintada vermella per seguir per es camí correcte. Jo vaig tenir es problema de sa boira que se va crear i no hi veia mes de 2 o 3 metros, per lo que vaig haver de caminar molt poc a poc (ojo, caminam per una cresta, es a dir, que entre 5 o 10 metros a la nostra esquerra hi ha penyassegat) i en ocasions ajudant per es GPS.

Jo crec que sense boira no hi deu haver massa problema en seguir aquest camí, pero no es algo que no puc asegurar 100%. En conclusió, arribam per aquest camí fins a un pla on trobam algunes cases d'un antic poblat de sa zona, que per cert en trobarem un caramull durant sa baixada. Al pla, agafam un moment direcció EST en lleugera pujada, pero tot d'una gira a la dreta i començam a baixar ja de manera molt considerable. Ara si que es camí ja no ofereix cap tipo de dubte, a partir d'aqui, mos queden unes 2h de baixada, on passarem per un poblat de carboners, un suposat refugi bastant "macabro" (el podeu veure a ses fotos) i un camí de carro que passa per un camp d'oliveres.

Finalment passam per un cami de pastorixt que normalment està ple de ovelles per tot, fins que arribam a una construcció pensada per alimentar a aquestes ovelles, pero en aquests moments tot i que presenta un estat bastant correcte, pareix que no s'utilitza.

Finalment botam 1 valla, passam per un camí enmig d'un camp amb 2 construccions de pedra, que realment no me vaig poder atracar a veure que eren (pero era MOLT raro, enmig des sembrat...), botam un altra vegada una valla i donam a sa carretera on tenim aparcat es coxo, ara mos queden 20 minutets de finals de caminar per sa carretera en direcció coxo, per finalment arribar-hi.

Jo vaig arribar bastant cansat, i si fos per jo hagues fet s'excursió al reves degut a que arribar a ses antenes en 50 minuts i tardar casi 3h mes en arribar a es coxo no me va agradar, pero aixó ja va amb cada un i sa seva manera de pujar.

En breu penjaré ses fotos i es track GPS.