viernes, 28 de mayo de 2010

Pujada@Puig des Teix

Pròleg: Pujada que vaig realitzar fa unes setmanes i que no he pensat en pujar fins ara, es una excursió molt agraida que passa per caminets interessants i te unes pendents en alguns moments que mes val haver berenat fort.

Distància recorreguda:7 km aprox
Desnivell acumulat:
678 m.
Durada: 4h aprox
Altura màxima: 1062 m.
On comença?: Urbanització S'Arxiduc

Descripció de s'itinerari: Una vegada aparcat es coxo cercam una pista ben marcada amb un cartell que posa "refugi" i començam a caminar, fora corda i sense aturar, practicament en linea recta uns 3km, després trobam una curva a la dreta per on segueix es camí pero noltros optam per continuar lo mes recte possible per dins es torrent que forma un cami pedregós.

Passam 2 parets seques bastant deteriorades i mos trobam ja dins lo que es s'antiga industria del carbó, on podrem contemplar (o no) un antic "poligon industrial" tal i com debia ser en aquella època. Continuam, tot recte i sense por, fins que arribat un moment veurem que no es viable seguir per es torrentet aquest, giram sa vista a la dreta en es sentit en es que caminàvem fins ara i mos desviam a es camí principal (es que hem deixat quan hem vist sa curva), hi arribam i ara se comença a posar fea sa cosa.

Camí de formigó, molt empinat, moltes curves, molt de desnivell...mal rollo pero aquest és es moment mes dur de tota s'excursió, aixi que si el superam després tot serà mes light. Una vegada fetes unes 7 curves trobam un merendero amb 2 indicacions, Serra dels Cairats i Font des Polls. Tiram cap a sa Font des Polls, es camí segueix empinat un parell de curves mes i arribam a es refugi on, a sa sombra, podem fer un glop d'aigua i menjar un platanito per continuar amb forces.

Hi ha un moment que es camí asfaltat se torna pista forestal, i gira a l'esquerra, el seguim. Es un camí digam "coster" per on convé no pegar per enterra, i desde on podem divisar Galatzó per primera vegada durant es dematí. Seguim per aquesta pista, no te massa misteri, fins que arribam a un SUPER MOJÓN (o super fita) que mos indica que hem de girar a la dreta.

**Aqui jo vaig fer un "scouting" a es camí que segueix recte fins coronar una cima secundària on jo pensava s'acababa sa variant des cami, pero vaig comprovar que es camí segueix direcció "valldemossa" i el vaig deixar pendent per recorrer un altra dia.

Giram a la dreta, pujam una petita paret i en breve vorem un avis que posa que està prohibit es pas perque hi ha "reses bravas". Cuentos xinos, per bravos noltros, pujam s'escala que hi ha preparada a tal efecte i seguim es camí.

Una vegada arribem a s'explanada principal vos recoman que seguiu un moment es cami "gros" que segurament te marques de rodes fins on comença a baixar, ja que es un mirador natural bastant espectacular desde on podreu mirar gran part de sa Serra de Tramuntana desde adarrera, cosa poc usual.

Una vegada hem disfrutat de sa vista i mos hem fet 4 fotos super xaxis, tornam fins on hem trobat es cruce amb es cami "de coxo" i giram a l'esquerra per començar s'ascens final al cim, basta seguir ses fites, no te pérdua, es un poc dur a moments pero no vos durà mes de 10 minuts arribar al cim.

Una vegada adalt, trobam el vertex geodésic, feim un poc es coio, menjam algo i disfrutam de ses vistes. Si voleu vistes un poc mes "alpines" vos recoman que abans d'arribar al cim gireu a l'esquerra (en el sentit de sa darrera pujada) i aneu cap a un cim secundari desde on disfrutareu d'unes vistes millors que desde es mirador des camḿi de coxo que vos he contat abans.

Ara mos preocupam de com hem de baixar, ja que no tenc ni idea de com baixar i arribar a es coxo per un altra camí, pero ho intentam. En principi pareix senzill, seguim unes fites que mos van baixant tira a tira, pero poc a poc i degut a ses plujes que hi ha hagut darrerament ses fites van desapareguent i ho deixen tot a sa nostra capacitat d'orientació. 

Així pues, i com va ser molt "jahovorem" sense reparar molt en els detalls, de moment vos recoman que torneu per on hem vengut, ja que sa tornada que vaig realitzar aquell dia va ser bastant bestia i perillosa.

Panoramica desde un cim secundari
Galeria fotogràfica (próximament)
Track GPS (próximament)